Det bästa materialet för dina sommarbyxor

När sommaren närmar sig är det dags att uppdatera garderoben med lättare och mer andningsbara plagg, och ingenting slår ett par snygga chinos för en avslappnad och sofistikerad sommarstil. Men när du väljer chinos för sommarsäsongen är det viktigt att tänka på materialet för att hålla dig sval och bekväm i värmen. Här är en guide för att välja det bästa materialet för dina sommarchinos.

 

Bomull
Ett av de mest populära materialen för sommarchinos är bomull, och med goda skäl. Det är lätt, andningsbart och bekvämt mot huden, vilket gör det perfekt för varma sommardagar. Bomullschinos kan också tvättas enkelt och behåller sin form väl över tid. För extra komfort, leta efter chinos med en liten mängd elastan för ökad rörelsefrihet.

 

Linne
Detta är ett klassiskt val för sommarplagg tack vare dess överlägsna andningsförmåga och lätta känsla. Linnechinos är perfekta för att hålla dig sval även under de hetaste dagarna. Dock kan linne vara benäget att skrynkla sig, så se till att leta efter blandningar som innehåller en liten mängd bomull för att minska skrynklor och underhåll.

 

Blandningar
En mix av bomull och linne kombinerar det bästa av båda världar: andningsförmågan hos linne och hållbarheten hos bomull. Dessa chinos är bekväma, lätta och har en elegant struktur som passar perfekt för sommarens avslappnade tillfällen. Blandningar kan också minska risken för att det skrynklar sig och gör plagget enklare att ta hand om.

 

Du kan se urvalet här för att hitta de chinos som passar dig bäst.

 

Vad bör du undvika?

 

Ull & Kashmir
Dessa material är kända för sina värmande egenskaper. Även om det är mjukt och lyxigt så kan det vara olämpligt för sommarbyxor eftersom det kan kännas för varmt och tungt under de varma dagarna.

 

Kraftig syntetisk polyester
Vissa typer av polyester kan vara för tunga och svettiga för sommaren, särskilt om de är tillverkade av tjocka material. Det är bäst att välja lättare, mer andningsbara material för sommarbyxor om du väljer att undvika naturliga fibrer.